Op 25 oktober 1969 werd in Drongen ten huize Godfried Braeckman en Alice Vergaelen en kinderen Ingrid en Marc een zus geboren met de naam Birgit.

Op zesjarige leeftijd startte Birgit met het volgen van balletles, dit deed ze tot haar twaalf jaar. Ze had ondertussen een klein elektrisch piano gekregen van haar ouders waarop ze regelmatig zat te spelen. Dat is de aanleiding geweest om haar notenleer te laten volgen op de muziekschool waar ze daarna klarinet leren spelen heeft. Daardoor heeft haar vader terug de smaak te pakken gekregen om saxofoon tenor te spelen want hij had in zijn jeugd in een orkestje gespeeld en deed optredens in Het Feestpaleis te Beervelde.

Samen hebben ze in verschillende harmonieën en fanfares gespeeld en is hij overgeschakeld naar saxofoon bariton en zij naar saxofoon tenor.

Maar haar grote passie bleef toch het zingen wat ze tot haar 30 jaar voor haar spiegel oefende in de badkamer met haar haarborstel als microfoon.

Toen trok ze haar stoute schoenen aan en sluimerde meerdere karaokebars af waar ze steeds positieve commentaar kreeg.

Daarna heeft ze 2 jaar vrij podium gedaan om ervaring op te doen en kreeg daardoor de kans om door te breken en regelmatig optredens te doen in brasseries, evenementen of privé- feesten.

Nu 23 jaar later heeft ze eindelijk haar eerste cover-cd gemaakt.